Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Η Κατερίνα Τσιρίδου και η Αρετή Κετιμέ στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών την Κυριακή 31 Ιουλίου

By
Ο Δήμος Τριφυλίας διοργανώνει μια μουσική παράσταση με δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες και μουσικούς, την Κατερίνα Τσιρίδου και την Αρετή Κετιμέ.
Ένα ταξίδι στη Μεσόγειο, στη Μ. Ασία, στα νησιά μας, αλλά και στην παράδοση.
Η Αρετή με το σαντούρι της και η Κατερίνα με το μπαγλαμά της, μαζί με μια εξαιρετική μουσική παρέα, ξετυλίγουν το μελωδικό γαϊτανάκι, παρουσιάζοντας τραγούδια διαχρονικά και αγαπημένα. Ξεκινούν από το ρεμπέτικο, το σμυρναίικο το λαϊκό και το παραδοσιακό και μας επιφυλάσσουν πολλές μελωδικές εκπλήξεις.
Η  Κατερίνα Τσιρίδου ξεκίνησε καλλιτεχνικά δίπλα στον Στέλιο Βαμβακάρη και τον Σπύρο Λιόση, τον Τάκη Μπίνη αλλά και με πολλούς σπουδαίους καλλιτέχνες της παραδοσιακής μας μουσικής (Χρόνης Αηδονίδης,Τασία Βέρρα,Νίκος Σαραγούδας κ.α.).

Η τελευταία τους συνεργασία είναι η συμμετοχή του Αγάθωνα στον πρώτο προσωπικό της δίσκο. Αυτή η δουλειά κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2009,με τίτλο «Κισμέτ» και περιλαμβάνει 17 «διαμάντια» του ρεμπέτικου.


Η Αρετή Κετιμέ έκανε το ντεμπούτο της στον χώρο της μουσικής σε πολύ μικρή ηλικία. Το κοινό τη γνώρισε αρχικά στο πλευρό του δασκάλου της Αριστείδη Μόσχου και στη συνέχεια στο πλάι του Γιώργου Νταλάρα, ο οποίος την ξεχώρισε για το ταλέντο της αλλά και για τον επαγγελματισμό της, παρά τη μικρή της ηλικία.
Ένα πλάσμα ταλαντούχο, που μάγευε παίζοντας σαντούρι και τραγουδώντας παραδοδιακά τραγούδια. Τα χρόνια πέρασαν και, όπως είναι φυσικό, η Αρετή μεγάλωσε. Σήμερα είναι 27 ετών και συνεχίζει να ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και το τραγούδι.

Μαζί τους
Νίκος Πρωτόπαππας: κιθάρα – φωνή
Σπύρος Πατράς: Μπουζούκι – φωνή
Μιχάλης Δανιάς: Βιολί
Είσοδος Ελεύθερη

 

Next page